Starten 1987 - Borgenoldis

Gå til innhold

Starten 1987

Historien
Slik begynte det….
Bjørg Eraker Hegrum og Kristin Engelberth sendte ut følgende brev til foreldre i Borgen Skolekorps:

Er du tidligere korpsmusikant? – har du kanskje ønsket å være korpsmusikant? Nå har du sjansen! En del korpsfrelste foreldre drømmer om å lage et foreldrekorps på Borgen. Har du lyst til å være med?
Om du har spilt før eller ikke spiller ingen rolle – bare du har lyst til å være med på moroa. Anita Frøyset (hun som har aspirantene) vil mer enn gjerne ha oss under «pinnen» og de største i Hovedkorpset vil veldig gjerne være våre instruktører.
Vi regner med å få bruke av »lageret» til skolekorpset så langt det rekker. Har du eget instrument er det fint. Planen er å komme i gang for fullt til høsten, også med notekurs dersom det viser seg ønskelig.
Bli med – vi har ingen andre ambisjoner enn å ha det litt gøy sammen, og ikke minst – gjøre noe sammen som gjør oss, og ungene, bedre kjent. Alle musikanter vi har snakket med synes ideen er kjempegøy. Send nedenstående slipp snarest, og innen 1. mai 1987, til Bjørg E. Hegrum, Elgtråkket 20 eller Kristin Engelberth, Bukkene Bruses vei 3.

Det fulgte også med et skjema hvor man kunne krysse av på instrument og om man hadde spilt før eller ikke….

Brevet resulterte i 13 medlemmer pluss dirigent: Anita Frøyset (dirgent)
Britt Rugset, saxofon, Bjørn Jensen saxofon, Jan Erik Haugerud, saxofon, Arild Hegrum, tuba, Svein Erik Martinsen, tuba, Britt Hovden, stortromme, Trond Johansen, skarptromme, Hans Kittelsen, trompet, Bjørg E. Hegrum, trompet, Gunnar Hovden, baryton, Bente J. Lunde, melophone, Gerd Haugerud, klarinett, Kristin Engelberth, klarinett.

  • Av disse 13 var det 8 stykker som aldri hadde spilt på noe annet enn sjarmen før!

En lørdag i oktober – fremdeles i 1987, satte vi oss på skolebenken, og denne gang for å lære noter. Anita underviste oss, og vi hadde fått låne lokaler på Hagaløkka skole. Stor stemning , og seminaret ble som seg hør og bør avsluttet med middag på Scandic hotell og nachspiel hjemme hos Bjørg og Arild. Vi hadde startet Borgen Oldis !!

I november var vi med skolekorpset på seminar i Horten, vi øvde vi også og holdt vår første konsert . Vi betalte for å få publikum – skolekorpset fikk 400 kr. på deling for å være vårt heiende publikum. Stor jubel!

I desember – vi hadde øvd i 2 måneder…..og skolekorpset skulle ha julekonsert. Da kledde vi oss i aspirantkorpsuniformen – kapper og luer – og spilte 2 julesanger for andre foreldre og alle våre barn. Skrekkblandet fryd – kjempe nervøse – vi hoppet i det og fikk til og med spille en julesang sammen med skolekorpset - kjempestolte!! Vårt første mål i havn!
Tilbake til innholdet