2016 - Borgenoldis

Gå til innhold

2016

Historien
10. januar - Nyttårskonsert
Konserten, som var den tiende i rekken, ble avviklet i Teatersalen i Asker Kulturhus søndag 10. januar kl. 18. Konserten ble godt mottatt blant de ca. 300 betalende tilhørerne. Kveldens vert var Bjørg E. Hegrum, og dirigent var Camilla Bjerkelund.
Repertoaret besto av: Fanfare Esprit, La Bamba, Pavane in blue, Vårt historiske nyttårspotpourri, Bruremarsj fra Beiarn, Koppången m/sang av Ann-Cathrin Tessnes, Tico-tico, Happy New Year m/sang ved Ann Cahtrin, Radetski Marsj, Pomp and Circumstances og Froh und Heiter.
I tillegg fremførte Aurora Marie Remme på obo m/strykekvartett Divertimento, og trommeslager Baard Kolstad fremførte en imponerende trommesolo.

Kvelden ble avsluttet med middag og hyggelig samvær på Glorioso restaurant i Asker.

19. februar - Merete 50 år
Vi synger for Merete hjemme. Det er for kalt til å spille.

28. februar - Thor 60 år
Vi spiller for Thor hjemme.

24. mars - Årsmøte 2016
Årsmøte avholdes i Vardåsen kirke med 28 medlemer tilstede.

1. mai - Friluftsgudstjeneste på Stupsletta
Vi spilte for Vardåsen menighet og speiderne under friluftsgudstjenesten på Stupsletta.

12. mai - Friundervisningen i Asker
Vi gikk i tog fra Friundervisningen i Lensmannslia til Nordre Bondi gård. Bak oss kom ca 200 innvandrere som deltok i norskundervisning og som fikk et innblikk i norsk kultur. Nydelig sommervær, god trening til 17. mai og god stemning.

17. mai - Full pakke
Kl. 07 ble vi kjørt med buss til Jansløkka hvor vi spilte i barnetoget. Toget gikk forbi hovedinngangen på Skaugum, hvor kronprinsfamilien hilste, og videre ned Kirkeveien til Asker sentrum. Etter forfriskninger og "konsert" på Lanzelot gikk turen til Asker bo- og behandlingshjem med konsert, karbonadesmørbrød og kake. Bussen tok oss deretter til Borgen der vi spilte i barnetoget som gikk fra nederst i Huldreveien forbi boligblokkene, via Borgenveien, Søndre Borgen bo- og behandlingshjem og frem til Borgen skole. Før taler, leker og forfriskninger spilte vi "Ja vi elsker".

28. mai - Kulturfestivalen i Asker
Vi spilte en kort konsert på Bakerløkka før vi marsjerte gjennom sentrum til Jernbanetorget. Her spilte vi en ny konsert.

12. juni - Konsert med Åsen Blåsen
6 orkestre spilte for verandre på Persbråten skole. Vi spilte Abba Gold og Burobengen samt Gammel Jegermarsj (fellesnummer).

13. juni - Sommeravslutning

30. juni-3. juli - Korpstur til Sæby
Turen i år gikk til Sæby musikkfestival som blir arrangert hvert 3. år. Vi var 27 musikanter og 4 ledsagere som reiste samlet med Stena Saga fra Oslo. På Sæby Søbad ble vi innkvartert i greie ferieleiligheter med gåavstand til Sentrum og havna. Vi hadde ialt 4 konserter flere steder i byen i løpet av de dagene vi var der, men høydepunktet var Abba-opptoget. Alle hadde kledd seg ut både kreativt og flott, og Borgen Oldis beholdt kostymene på resten av kvelden stilig! Både fredag og lørdag var det fest i festteltet med svært god stemning. Etter avsluttende konsert og lunsj på havna, dro de fleste deretter hjem via Fredrikshavn-Gøteborg, mens noen fortsatte ferien i Danmark/Tyskland.

20. aug - Spilling for Lions Borgen og Asker Fotball
Vi startet med minikonsert på Bakerløkka i Asker sentrum. Deretter ledet vi prosesjonen til Føyka hvor vi spilte før kampen og i pausen i oppgjøret mellom Asker og Moss. Arrangementet var en markering av "Mitt valg" som er et program for læring av sosial kompetanse blant barn og unge.

22. sep - Spilling i Asker sentrum
I forbindelse med arrangementet "Askerspurten" og til støtte for "Aktiv mot kreft" marsjerte vi foran toget med utviklingshemmede fra Venskaben til kulturhuset.

21. okt - Spilling for Manag-E i Asker
I forbindelse med firmaets oktoberfest spilte vi tyrolerlåter.

29. okt - Konsert i Horten
Vi var invitert av korpset "Blås I Det" til felles konsert og fest i Kongesalen på Karljohans vern. Det ble en minnerik aften med en vel gjennomført konsert, en velsmakende gourmet-middag og etterfølgende hyggelig fest med dans.
Vårt repertoar besto av: Froh und Heiter, Espana Cani, Abba gold, Cry of the Celts: 4. og 5. sats, Burobengen, Tritsch-tratsch Polka, Hit the road Jack og La Bamba. Avsluttende fellesnummer: Norske Løve.
Vi var 29 musikanter på konserten og 20 deltok på middag/fest og overnatting.

12. - 13. november - Seminar
Som en oppkjøring til nyttårskonserten arrangerte vi seminar på Emma Hiorth skole lørdag og søndag. Dyktige instruktører ledet gruppeøvelser lørdag, mens det var samspill med dirigent søndag.

26. nov - Juletretenning i Asker sentrum
Vi spilte julesanger på Føyka før vi ledet fakkeltoget til Jernbanetorget hvor det var juletretenning og underholdning.

27. november - Adventskonsert i Vardåsen kirke
Vi spilte under den årlige adventskonserten sammen med Asker mannskor og Vardåsen vox cordis. Vi fremførte Julekveldsvise, Cry of the Celts (2. og 3 .sats), Nordnorsk julesang og Deilig er jorden.

24. desember - Vardåsen kirke
Vi spilte under julegudstjenesten kl. 14.
Tilbake til innholdet