1996-99 - Borgenoldis

Gå til innhold

1996-99

Historien
1996
Nye Oldiser 1996: Arvid Lunde, trommer, Johnny Sarnes, trompet, og Turid Dahlberg, klarinett har kommet tilbake fra Australia.

Sluttet: Reidunn Holm og Jon Backe leverte inn sine oppsigelser på høstfesten. De har flyttet til Snarum og ville slutte pga lang reisevei. John Benjaminsen begynte og sluttet

Antall medlemmer: 43

Styret fram til årsmøtet: Irene Grinden, Kristin Ranem, Hans Kittelsen, Arne Sognnæs
Styret etter årsmøtet: Hans Kittelsen, Arne Sognnæs, Britt Hovden, Gerd Bekken

7. januar - Juletrefest på Rønningen skole
17. februar - Holmenkollen
8.-10. mars - Seminar og årsmøte på Tempelseter Høyfjellstue, Norefjell. Stor stemning fra begynnelse til slutt – som vanlig! Mye spilling, sosialt samvær inkludert uteleker i snøen og utekonsert for oss selv som avslutning på denne helgen.

25. april - Børre H 50 år (bosatt i Horten) ble feiret i Elgtråkket, og vi spiller!
17. mai - Barnetoget rundt Skaugum til Asker, Asker Aldershjem og Folketog på Borgen. Avslutning på Hagaløkka skole.

8. juni - Finstad Korps For`Eldre arrangerte stevne på Ski. Vi spilte rundt i Ski sentrum, innmarsj på torget og avslutning på Waldemarhøy. Pga av regnvær ble avslutningskonserten innendørs, men hva gjør vel det? Hyggelig stevne var det uansett.

27. juni - Åse ble 40 år 7.juni – Oldisene glemte henne utrolig nok ….hun så jo så ung ut! Men vi gjorde det godt igjen ved å spille denne dagen isteden. Vi hadde også sommerspilling hos Kristin E.

14. august - Sommerspilling på Snarum hos Reidunn og Jon.
17. august - Asker sentrum har fått nye «scene» (der hvor statuen av Kong Olav står), og Borgen Oldis prøvespilte scenen.

23.-24. august - Dragebåtfestivalen i Oslo igjen – denne gang kun for Ericsson men både fredag og lørdag. Fint vær fredag, men lørdag åpnet slusene i himmelen seg og fyllte våre barytoner og tubaer med flere liter vann. Det surklet godt ! Aldri opplevet maken hverken før eller siden..

25. august - Norsk Derby, Øvrevoll – FINAoppdrag. Vi har kommet dit at Kampen Janitsjar ønsker oss velkommen.

12. oktober - Høstfest for Oldiser m/følge – Festsalen, Trekanten, og som vanlig danser vi til levende musikk.

2. november- Seminar sammen med Heggedal Grand Reserva på Hagaløkka skole. Målet med seminaret var og bli samspilt til en felles konsert i Asker.

16. november - Rita og Bjørn feirer felles 50 år, og vi spilte på Vennely i Vollen.
24. november - Tore dirigent 30 år, og vi spilte i oppgangen i blokka der han bor i Emma Hjorth-området.

24. november - Korpsstafett i Heggedalshallen med Heggedal skolekorps, Holmen skolekorps, Heggedal Grand Reserva, Skitthegga Swing – og BORGEN OLDIS.

13. desember - Juletrefest hos Varehandelens høyskole på Drengsrud.
24. desember - Alternativ jul i Oslo – egen buss kl.23.00 om kvelden for de som har anledning til å stille på dette oppdraget.

26. desember - Alternativ jul i Oslo for de ensomme eldre.

1997- Jubileumsåret – 10 år
Nye Oldiser 1997: Lise Brynsmo, klarinett (høsten 97)
Sluttet: Ingen sluttet
Antall medlemmer: 44

Styret fram til årsmøtet: Hans Kittelsen, Arne Sognnæs, Britt Hovden, Gerd Bekken
Styret etter årsmøtet: Britt Hovden, Gerd Bekken, Steinar Tamsfoss, Eigil Håstein

2. januar - Eigil 50 år, og vi spiller!
4. januar - Juletrefest for Østhellinga barnehage på Rønningen skole. Are Kittelsen er vikar på stortromme, og Johnny er julenisse.

7. januar - Juletrefest for Rønningen skole

16. februar - Borgen store sønn, Tom Stiansen har blitt verdensmester, og vi dro til Fornebu for å ta han i mot med lystig spill fra Borgen Oldis. Han signerte både stortromma og skarptromma. Britt og Arvid var kjempestolte – man blir aldri for voksen til å være det! Og i budstikka sto det: «Mens gullgutten ble klemt, gratulert og saumfart av alle i den smekkfulle ankomsthallen på Fornebu, hyggelig akkompagnert av det 15-tallige orkesteret Borgen doldis fra nabolaget i Asker»…………kjært barn har mange navn !

25. februar - Det første møte med Stevnekomiteene ble avholdt. Hovedkomiteen (Bjørg Hegrum, Bente Kittelsen (nå Lunde), Gunnar Hovden og Eigil Håstein) pluss 5 ledere for underkomiteer. Her må alle gjøre en innsats. Vi skal ha 10-års jubileum!

8.-9. mars - På grunn av omfattende aktiviteter i jubileumsåret har styret og korpsets medlemmer besluttet å legge årets seminar og årsmøte til Asker, nærmere bestemt Varehandelens høyskole på Drengsrud. Men vi fikk da til både seminar, festmiddag, årsmøte og konsert i løpet av lørdag/søndag.

10. mars - Knut 60 år, og vi spiller!
31. mars - Liv 50 år, og vi spiller!

12. april- Spilling for Asker Gammeldansråd. Vi marsjerte foran bunadstoget fra Føyka til Trekanten. Da tok vi like gjerne en improvisert konsert ved Varden.

19. april - Spilling ved Rimi Askerhallen
4. mai - Trond 50 år, og vi spiller!

7.-11. mai - Den store jubileumsturen gikk til Bornholm. Laaang busstur gjennom natten, og frokost i Sverige et eller annet sted… Men i løpet av helgen ble det konsertering i Rønne, en del kultur, en tur i sanddynene, en del god mat og ikke minst drikke, og mange deler sosialt samvær og glede.

17. mai - Sverre Bekken har blitt vår fanebærer, og det er han fremdeles i skrivende stund (2014). Barnetog rundt Skaugum til Asker, Asker Aldershjem og Folketog på Borgen. For første gang hadde vi nå et betalt oppdrag på ettermiddagen – Folketog på Undelstad. Vi hadde utvidet dagen, og Undelstadoppdraget skulle vise seg å bli en tradisjon.

1. juni - Kretsturnstevne i Vollen
2. juni - Øvelse med Kari Svendsen på Borgen skole

6. juni - Vårt merkeligste oppdrag? Vi skulle spille for en BIL!! Litt av en bil i grunnen…rød veteran cabriolet, merke? Vi vet ikke hvem som hadde bursdag – eieren eller bilen…..men bilen kjørte først og vi marsjerte etter!

7. juni - Olsen-Bandens 10-års jubileumsstevne på Rykkinn. Stort stevne på Bergersletta. Hakadalen Blæseorkester ble her et nytt bekjentskap, og vi var de siste som forlot åstedet. Vi hadde det jo så gøy!

9. juni - Øvelse med Kari Svendsen på Borgen skole

21. juni- Borgen Oldis 10 års jubileumsstevne.
Under dette punktet vil historieskriverne gjerne bli tilgitt for en litt lang avhandling – vi er så utrolig stolte over at korpset klarte å mobilisere humør, krefter og pågangsmot til et så stort og flott arrangement!
Vi hadde invitert til Stevnemøte for fiine aarganger i Asker, og følgende invitasjon ble sendt ut i november -96:

Borgen Oldis har 10-års jubileum i 1997, og vi ønsker å se alle våre musikkvenner i Asker Lørdag 21. juni nittenhundreognittisju.
Vi tenker oss:
- at Stevnemøtet skal foregå på det nye torvet i hjertet av Asker sentrum
- at vi har litt tradisjonell marsjering, hver for oss og i storkorps
- at vi alle akkompagnerer et par låter med Kari Svendsen som solist
- at vi sender noter i god tid på forhånd
- at vi inviterer våre sambygdinger Sonja og Harald…
- at vi får fint vær slik at vi alle kan tilbringe ettermiddagen/kvelden på Oslofjorden
- at vi på båten serverer øl/reker/vin og at det blir dans til levende musikk
- at vi lover en masse overraskelser
- at regnværsalternativet har samme opplegg- men uten saltvann
- at vi får en musikalsk formiddag og en veldig sosial ettermiddag/kveld
Vi ønsker oss svar på:
- Høres opplegget attraktivt ut?
- Vil dere hjelpe oss med å sette Asker «på hue» lørdag 21/6-97?
Dette er ingen bindende påmelding – kun en foreløpig orientering/gallup.
Vi ber så pent vi bare kan om at du tar opp dette med korpset ditt og gir oss en tilbakemelding fort, fort, fort……
pr. fax/tlf./post/telegram eller hva du måtte finne på, til:
Bente Kittelsen Bjørg E.Hegrum

Som sagt så gjort – vi sendte invitasjon til Skaugum, vi…..og fikk dette svaret:
«H.M.Kongen har pålagt meg å erkjenne mottakelsen av Deres brev av 13.februar vedrørende invitasjon til feiringen av Borgen Oldis’ 10-års jubileum i Asker sentrum 21. juni. Jeg har videre fått i oppdrag å meddele at dessverre vil ingen av Kongefamiliens medlemmer ha anledning til å være til stede. Med hilsen M.Hagen, Kabinettsekretær»
Det var i hvert fall et forsøk! 

Men Ordføreren ville gjerne komme:
«Jeg takker for hyggelig brev datert 17. februar d.å. med invitasjon til jubileumsstevnet på Asker Torv lørdag den 21. juni kl.12.00. Jeg vil selvfølgelig gjerne være tilstede, og har både lyst og anledning til å ønske «musikantene» velkommen til Asker. Jeg hører gjerne nærmere fra Dere igjen vedr. programmet. Med vennlig hilsen Morten Strand.»

Vi sendte ut ny invitasjon til korpsene og fikk påmelding fra 9 korps:
-Flosta Janitsjar
-Frem fra Glemselen
-Frydenlund Seniorkorps
-Hakedalen Blæseorkester
-Hammerbakken/Levre Blæseensemble
-Hoslebrass’sen
-Mellom-Blæs
-Olsenbanden
-Ski Musinoksåkalske

Vi var utrolig kreative i denne tiden – her skulle det bli jubileum uten underskudd!
Vi skrev et brev til Asker Sentrum AS hvor vi ba pent om de kunne støtte oss når vi skulle be om annonseinntekter, noe de svarte positivt på. Vi laget et program for dagen som ble distribuert til 10 000 husstander i Asker (annonseinntekter ca. 46.000 kr!!). – I disse dager var det mye frivillig innsats blant korpsmedlemmer, familie og venner! Det var ikke et eneste medlem som slapp unna en eller annen komite.

Den store dagen: Borgen Oldis marsjerte fra Huldreveien ned til Asker sentrum mens de andre korpsene kom inn til sentrum fra alle kanter. Stor stemning i sentrum, og det nye stasjonstorget med scene og salgsboder tok i mot feststemte musikanter. Kari Svendsen med sin banjo sang, og korpsene spilte. Det ble holdt flere taler av prominente personer, og etter hvert sopte handelsstanden inn penger på shoppingglade gjester.

Den planlagte båtturen på fjorden ble avlyst pga været, og festen ble holdt i Samfunnsalen med Skitthegga Swing som spilte ut i de små timer.
Et 10-års jubileum som det kan skrives mye mer om, men det vil muligens trette leseren…. og vi som var med husker det lenge!!

23. august - Spilleoppdrag på Oslo S
24. august - Norsk Derby Øvrevoll – FINAoppdrag
september – Spilling i forbindelse med Trekantens nye åpning.

5. september - Bente og Arvid giftet seg, og Borgen Oldis spilte i Trettestykket et par dager etterpå da selskapet var. Veldig hyggelig for brudeparet

29. september - Vi besøkte vår venn Svein Erik som lå alvorlig syk på Radiumhospitalet. Vi spilte utenfor vinduet hans – en påkjenning for både han og oss som allikevel gjorde godt!

11. oktober - 10 års jubileumsfest i Festsalen i Asker samfunnshus. Underholdning fra instrumentgrupper gjorde lykke.

1. november - Jubileumskonsert på Diakonhjemmet – Bestum Stasmusikk 10 år
16. november - Konsert med flere korps i Åros Samfunnshus- Frydenlund Seniorkorps
7. desember - Tenning av julegran i Kullebunn
24.-26. desember - Alternativ jul KFUMs lokaler i Oslo

1998
Nye Oldiser 1998: Fredrik Sørensen, trombone, Egil Skaug, trompet
Sluttet: 1 sluttet- men hvem?
Antall medlemmer: 44

Styret fram til årsmøtet: Britt Hovden, Gerd Bekken, Steinar Tamsfoss, Eigil Håstein
Styret etter årsmøtet: Rita Norup Jensen, Kirsten Hognestad Haugen, Steinar Tamsfoss, Eigil Håstein

3. januar - Juletrefest for Østhellinga barnehage på Rønningen skole.
6. januar - Juletrefest for Rønningen skole.

23. februar - Skiskytteren Halvor Hanevold fra Borgen kom hjem med OL-gull, og det ble feiret i Asker sentrum. Vi stiller opp som vanlig – og hyller mesteren med vår livlige musikk.

6.-8. mars - Seminar og årsmøte – denne gang i Gränshotellet, Töcksfors
28. mars - Utespilling i Asker sentrum for Sentrumsforeningen
19. mars- Kirsten V 50 år- og vi spiller!
….april- bunadsparade i Asker sentrum - spilleoppdrag.

17. mai - Barnetog rundt Skaugum, Asker Aldershjem, folketog på Borgen med avslutning på Hagaløkka skole, folketog på Undelstad.

22.-24. mai - Årets sommertur gikk til Arendal og Flostad Janitsjar som hadde 15 års jubileum. Vi bodde på Hove leir, og det ble konsertering og marsjering både i sentrum og utenfor Arendal, nærmere bestemt Kilsund.

24. mai- Eivind 60 år. Og vi dro rett fra Arendal til Bleikerfaret for å spille for han.

18. august - Nye Emma Hjorth skole i Bærum åpner med ordfører og Borgen Oldis som står for henholdsvis snorklipping og musikk . Rektor var veldig fornøyd med at vi klarte å stille spillbare midt på lyse dagen!

21. august - Dragebåtfestival i Oslo
23. august -Norsk Derby på Øvrevoll
29. august - Kulturtoget avgang Oslo S

12. september - Bryllupsspilling foran Asker kirke samt tog med brudepar og gjester til Asker.
16. september - NM finale Askers kvinnefotball, spilleoppdrag på Føyka
…september - «Frisk» sesongåpning, Askerhallen, spilleoppdrag

2. oktober - Britt E.N. 50 år- og vi spiller!
10. oktober - Høstens Oldisfest i festsalen i Asker samfunnshus
17. oktober - spilleoppdrag for en 50-års bursdag i Åbyfaret
24. oktober - Arvid T 50 år – og vi spiller!
5. november - Arild 50 år- og vi spiller!
7.-8. november - Seminar på Hagaløkka skole sammen med Grand Reserva fra Heggedal. Vi øver til felles konsert.

13. november - Spilleoppdrag for Olsten Personal, Oslo
15. november - Spilleoppdrag for Olsten Personal, Oslo

21. november - Konsert sammen med Gran Reserva i Teatersalen i Asker.
Temaet for musikkvalget var «musikk fra alle verdensdeler», solist Ann-Cathrin Tessnes og dirigent Tore Johansen. Nesten fullsatt teatersal, vi hadde vært flinke til å selge billetter, og det ble stor suksess!

6. desember - Tenning av julegran i Østhellinga
26. desember - Alternativ jul i Oslo.

7. desember sto følgende notis i Budstikka:
Asker mest sporty korps
Jeg vil gjerne fremføre en offisiell takk til bygdas mest sporty orkester. Til tross for årets første snøfall, som gikk over i isende regn, troppet dere opp, sporty og fulle av spilleglede for å forgylle min 50-års dag. Etter å ha blitt hyllet med bursdagssangen med tilhørende sang, spilte dere stykke etter stykke og varmet og gledet et «gammelt korpshjerte». Alt ordnet på forhånd for å overraske meg, hvilket dere virkelig klarte. Jeg kan aldri få takket dere nok for en uforglemmelig opplevelse, men vil i alle fall på denne måten få fortelle alle i Asker at «Borgen Oldis» er vårt mest sporty og sosiale korps. Terje Gundersen
Sånt varmer!!

1999
Nye Oldiser 1999: Monika Hagen, saxofon, Jon Edvard Sundnes, saxofon, Jens-Ludvig Andersen, klarinett/bassklarinett, Morten Enersen, saxofon

Sluttet: Ingen sluttet

Antall medlemmer: 48

Styret fram til årsmøtet: Rita Norup Jensen, Kirsten Hognestad Haugen, Steinar Tamsfoss, Eigil Håstein
Styret etter årsmøtet: Rita Norup Jensen, Kirsten Hognestad Haugen, Arvid Tangerud, Eivind Schoug

20. januar - Bente J.L 50 år – og vi spiller!
30. januar - Egil S 60 år- og vi spiller!
15. mars - Konsert med Kampen Veteran på Hellerud skole, Tveita. Ifølge programmet var vi gjester fra Bærum, men vi tok det med godt humør.

5.-7. mars - Seminar og årsmøte – tilbake til Guriset fjellstue.. Johnny var blitt 40 år dagen før vi dro, så det ble behørig feiret gjennom helgen.

I disse tider fikk vi vite at det mangeårige og gode samarbeidet med FINA ville opphøre da selskapet hadde fusjonert med noen franskmenn.. . Det ville bety at vi heretter måtte skaffe alle våre oppdrag selv og ellers greie oss som best vi kunne..

27. mars - Gerd 50 år- og vi spiller!
…mai- Kulturuka i Aser, vi holdt i følge Budstikka: «Gamlingene underholdt i strålende vær»

17. mai - Alt som før!
20. mai - Bengt 40 år- og vi spiller!

5.-6. juni - Årets sommertur gikk fra Lunde til Dalen i Telemark. Vi spilte på båten M/S Victoria og utenfor Dalen Hotell hvor vi bodde. En hyggelig og annerledes korpstur!

12. juni - til bords. Et spesielt og høytidelig oppdrag.
14. juni - sommeravslutning ved Semsvannet med mat, instrumenter og vinlotteri!
30. juli - Kirsten og Tore feirer sølvbryllup på Vestlia – og Borgen Oldis kommer seg dit også!

14. august - spilleoppdrag i Asker sentrum.
16. august - spilleoppdrag for Asker Høyre.
22. august - Norsk Derby Øvrevoll.
24. august - Børre 60 år- og vi spiller!
27. august - Gravøl for FINA på Drengsrud gård, vi spilte og spilte og takket og takket!

28. august - Spilleoppdrag på Venskaben, bryllup for et «Oldisbarn».
11. september - Spilleoppdrag i Asker sentrum.
13. september - Spilleoppdrag fotballkamp på Føyka.
16. september -Spilleoppdrag fotballkamp på Føyka.
16.-18. september - Askerdagene, vi spilte i sentrum den 18.okt.
30. september - spilleoppdrag hockeykamp i Askerhallen.

7. oktober - Spilleoppdrag for Asker bibliotek.
23. oktober - Spilleoppdrag i Asker sentrum.
30. oktober - Årets oldisfest var på Venskaben.
25. november - Vi åpner julegaten i Asker for første gang med fakkeltog etter oss.
12. desember - Tenning av julegran.

Nok et aktivt år i Borgen Oldis!
Tilbake til innholdet